24|7 Service +31 (0)10 435 06 02

Wikkelmachines in de biologische voedselindustrie

Plastic voor de groente- en fruitindustrie is een belangrijke en geen slechte factor!

Gratis ROI Scan

Wilt u weten of u niet teveel tijd en kosten kwijt bent aan uw huidige logistiek? Start hier de gratis ROI Scan!

Laat dan de gratis test doen waarvan u geheel vrijblijvend het rapport ontvangt nadat wij uw situatie hebben beoordeeld.

21 juli 2017

Voor de wereld van verpakkingsmachines en wikkelmachines is het landassortiment een belangrijk onderdeel. Groenteproducten, vaak biologisch, worden ingepakt in folie. Dit is een verrijking voor de winkels en portemonnee. Graag willen we jullie daarover vertellen

De voedselindustie en haar versheid
De producten kunnen hierdoor beduidend langer vers blijven en logischerwijs verkocht worden. Wat tevens een bijkomstig voordeel is, is dat de groente in een gewenste hoeveelheid ingewikkeld kan worden. Het is bijvoorbeeld prima mogelijk om een aubergine of paprika per stuk kan worden ingewikkeld. In het huidige bestaan zien we dit nog vaak bij biologische kleinere winkeltjes. Het plan is natuurlijk om dit in de grote winkelfilialen voor elkaar te krijgen want de wens van de consument is groot hierin. Strak plastic eromheen vinden mensen een stuk prettiger dan giftig bespoten groente om het langer houdbaar te maken.
Veel mensen denken dat het verpakken van groente in plastic slecht is voor het milieu. Het mooie is juist dat het goed is voor het mileu! Het voorkomt bederf en beschadiging van de groente.

Misvattingen over plastic en milieu
 Zo zijn er wel meerdere misvattingen. Geregeld denken mensen ook dat het slecht is voor het milieu om groente uit Spanje te halen. Dat is dus juist niet zo want hun kassen hoeven zij niet te verwarmen. Samen met de lage klimaatbelasting weegt dat op tegen de uitstoot van het transport. Plastic in wikkelmachines hoeft dus niet slecht te zijn mensen!

Tevens zijn de maaltijdpakketten erg populair. Hierdoor is de doorstroming van groente en fruit kleiner. Als je naar onze mening vraagt vinden wij gebundeld groente en fruit er veel mooier uitzien. Het glimt mooi en het ziet er extra vers uit. Graag houden we ons bezig met de wondere wereld van verpakken. Zo zie je maar dat er genoeg kennis over op te doen is!