24|7 Service +31 (0)10 435 06 02

Verpakkingsmachines en haar voordelen

De voordelen van verpakkingsmachines zijn niet in geld uit te drukken.

Gratis ROI Scan

Wilt u weten of u niet teveel tijd en kosten kwijt bent aan uw huidige logistiek? Start hier de gratis ROI Scan!

Laat dan de gratis test doen waarvan u geheel vrijblijvend het rapport ontvangt nadat wij uw situatie hebben beoordeeld.

24 april 2017

In productiebedrijven zijn verpakkingsmachines en palletwikkelaars dagelijks aan de orde. Pakketten zullen vaak vanuit locatie logistiek vervoerd worden. Dit is een dus een cruciale fase in het proces omdat verpakkingen constant in beweging zijn en dus risico's met zich meebrengen op verschillende vlakken. Het grootste voordeel aan geavanceerde wikkeltechniek is natuurlijk dat transport schadevrij aankomt bij de gewenste bestemming. Er zijn natuurlijk meer voordelen die anders niet te overzien zijn.

Transportschade en zelfs letselschade zijn niet te overzien
De verpakkingen moeten een uitstekende stabiliteit hebben en klanten gaan daarin veel meer eisen. Eventuele transportschade zou louter een slechte naam opleveren. Zoveel betrekking hebben verpakkingsmachines op een commercieel bedrijf. Delen die uitsteken waardoor er scheve stapels ontstaan kan levensgevaarlijk zijn. Dit voor de producten zelf maar ook medewerkers die omgeven worden door stapels verpakkingen. Ook moet het weerbestendig zijn want het komt geregeld voor dat verpakkingen tijdelijk buiten gestald moeten worden. Dit vraagt om hele specialistische kennis. Daarom is het aan te raden om dit door bedrijven te laten doen die de techniek ook beheersen en zelf verpakkingsmachines gefabriceerd hebben. Die kunnen bepaalde technieken customizen voor het desbetreffende bedrijf. Het is natuurlijk niet het geval dat elk bedrijf om dezelfde verpakkingstechniek vraagt.

Het verschil in wikkelmachines
Er zijn verschillende soorten wikkelmachines die in verschillende behoeftes kunnen voorzien. Men heeft bijvoorbeeld een draaiplateau wikkelmachine. De naam zegt het al. De pallet draait hierin rond en de foliewagen beweegt verticaal langs de foliewagen. Dit is bijvoorbeeld een uitkomst voor middelgrote pallets met een lager volume.

De draaiarm wikkelmachine is weer voor grotere pallets met een groter volume. De pallet staat op zijn plek en de draaiarm draait er omheen

De ring Wikkelmachine is de meest geavanceerde techniek. Een hele snelle en verfijnde manier om producten mee te verpakken. Deze machine leest de grote van het pakket haarfijn uit en verpakt dit strak, snel en efficiënt. Zo efficiënt dat de Return on investment er veel sneller wordt uitgehaald in vergelijking met andere machines, of met de hand.

Soms is het belangrijk om mobiele wikkelmachines te hebben. Zo kan dit bijvoorbeeld direct worden ingeladen in een vrachtwagen. In de kleine ruimtes kunnen deze verpakkingen binnen ook direct worden ingeladen op de gewenste plek in het magazijn.

Kies voor het bedrijf met de expertise in huis in plaats van resellers. Deze staan namelijk 24/7 voor u klaar en kunnen u technische support geven en in alle wensen voorzien, op het gebied van gespecificeerde techniek voor uw bedrijf