Opleidingsinteresse in de techniek

Hoe staat het ervoor met de technische potentie en arbeidkennis in onze sector? 

Gratis ROI Scan

Wilt u weten of u niet teveel tijd en kosten kwijt bent aan uw huidige logistiek? Start hier de gratis ROI Scan!

Laat dan de gratis test doen waarvan u geheel vrijblijvend het rapport ontvangt nadat wij uw situatie hebben beoordeeld.

26 september 2017

Wij van Eeden vinden de toekomst van de techniek erg belangrijk. Wij willen niet alleen meer kwantiteit in onze sector maar willen ook echte vakkennis in dienst. Mensen die technisch onderlegd zijn maar ook met hun poten in de modder durven te staan. Wij willen jullie daarom ook kennis laten maken met de instroom van potentiele toppers in de techniek. Welke status heeft de technische interesse en kennisniveau in de markt nou precies?

De stijging in kwantiteit en kwaliteit
Vanuit de middelbare school wordt er vanaf 2015 steeds vaker gekozen voor een technische opleiding. Dit is zo’n 5% meer dan het jaar daarvoor. Ook meisjes zien hun kansen in de technische wereld! Hierin zijn de TU Delft, TU Eindhoven en Universiteit Twente meegenomen. de toonaangevende technische studies in Nederland. Dit komt waarschijnlijk omdat het PBT zich sinds 2004 bezighoudt met het onder de aandacht brengen van natuur en techniek. ‘’De scholieren hebben qua inhoud vooral een beter beeld van technische studies’’ geven zij aan. Dit heeft er ook mee te maken dat de economie weer groeiende is. Techniek is namelijk in vrijwel alle sectoren nodig tegenwoordig omdat het menselijk handelen kan vervangen. De gezondheidszorg is daar een goed voorbeeld van. Robots die dit op afstand kunnen bedienen is geen verre toekomst meer.

Kinderen op de basisschool
Eeden las laatst ook een heel mooi voorbeeld. Dit ging over kinderen uit groep 6 en 7, van basisschool ‘Het Mozaïk’ uit Drachten. Die kregen als eerste te maken met een robot. Een inpakmachine/verpakkingsmachine zelfs! Zij mochen deze in een uitje klaarzetten en op de startknop drukken. Door de glazen deuren konden ze het hele proces nauwlettend volgen. Dat was nog niet alles. 400 Friese basisscholen kregen in het jaar van 2015 een EDU-robot. Dit is een robot die kan helpen bij rekenen, taal en andere vaardigheden. Dit is een eigen geprogrammeerd lesprogramma in de klas en heeft natuurlijk ook spelende karakters in zich.

Van dit soort voorbeelden kan Eeden alleen maar heel enthousiast van worden! De generatie voor 2000 herkent dit niet op de middelbare scholen. Goede beroepskeuzetesten waren vaak te duur en dit soort keuzes werden vaak aan leerling en ouders overgelaten. Het aanbod was ook wel wat marginaler dan nu. Technische mensen kwamen in het verleden ook vaak in de ICT/IT terecht. Kom maar op met die vakbekwame mensen! Wij kunnen geen genoeg krijgen van dit soort berichten

Kies voor het bedrijf met de expertise in huis in plaats van resellers. Deze staan namelijk 24/7 voor u klaar en kunnen u technische support geven en in alle wensen voorzien, op het gebied van gespecificeerde techniek voor uw bedrijf