24|7 Service +31 (0)10 435 06 02

Machine-techniek marktleider in onze markt.

Gratis ROI Scan

Wilt u weten of u niet teveel tijd en kosten kwijt bent aan uw huidige logistiek? Start hier de gratis ROI Scan!

Laat dan de gratis test doen waarvan u geheel vrijblijvend het rapport ontvangt nadat wij uw situatie hebben beoordeeld.

12 september 2017

Zoals eerder aangegeven in onze talrijke blogs is Nederland een rijk land wat betreft de verpakkingstechniek, machine-onderdelen en producten die voortkomen uit de chemische industrie. Hierin spannen de machines en apparaten de kroon in de Nederlandse export. In februari dit jaar heeft het CBS zelfs vermeld dat Nederland het meest verdient aan machine-(onderdelen). De inkomsten uit verpakkingsmachines staat op een prachtige derde plaats.

Meer exportwaarde dan tulpen?
Hierbij is niet naar de totale verkoopwaarde of halffabricaten die uit het buitenland komen gekeken. De waarde die in Nederland is gerealiseerd is daarbij doorslaggevend. De waarde lag namelijk op zo’n 13 miljard euro. Beduidend meer dan bijvoorbeeld aardgas, dat op 6,7 miljard lag.

Bij alle soorten machines,  dus ook verpakkingsmachines en wikkelmachines, is meer dan driekwart voor de export bedoelt. Een recordbedrag omtrent machines van 13 miljard euro is toch redelijk opvallend te noemen. Wanneer men mensen zou vragen over de grootste inkomstenbron vanuit Nederland zouden zij toch al snel op tulpen, aardgas of cannabis uitkomen. Nederlandse machines verslaat al deze exportproducten dus beduidend. In 1995 en in 2005 was dit ook al het geval. De omzet blijft tevens zo op peil omdat er inkomsten gegenereerd worden uit de onderhoud van de verkochte machines. De expertise van de bijgevoegde chips en mechanica is dus cruciaal in de wereld van machines. Het is dan ook geen toeval dat er aan de machines die chips daadwerkelijk maken het meeste geld wordt verdiend vanuit het buitenland.

Wat doen wij?
Een bedrijf zoals wij is natuurlijk maar een onderdeel van deze prachtige cijfers maar dit is het vermelden waard en iets om trots op te zijn. Onze markt is dus ook echt marktleider in het buitenland.

Wij doen ons best om ons aan voorschriften te houden. Tevens omdat wij in samenspraak met bedrijven afspraken moeten maken hoe de automatisering van verpakkingsmachines afgesteld dient te worden. Zo is het bijvoorbeeld voorgeprogrammeerd hoeveel folie de machine gebruikt om te wikkelen. Buiten financiële redenen heeft dit allemaal te maken met het besparen van folie en afspraken die gemaakt zijn met de desbetreffende klanten. Nu is het bovendien het geval dat de primaire gedachte moet zijn dat we dit met zijn allen belangrijk vinden. Anders is dit maar een druppel op een gloeiende plaat.