24|7 Service +31 (0)10 435 06 02

Het heden en verleden van het verpakken

Duurzaam en verantwoord verpakken zijn één van onze speerpunten

Gratis ROI Scan

Wilt u weten of u niet teveel tijd en kosten kwijt bent aan uw huidige logistiek? Start hier de gratis ROI Scan!

Laat dan de gratis test doen waarvan u geheel vrijblijvend het rapport ontvangt nadat wij uw situatie hebben beoordeeld.

7 juni 2017

‘Verpakkingsmachines’ is natuurlijk een heel breed begrip. Van de Nederlandse export staat de omzet in verpakkingsmachines op een verdienstelijke vierde plek. Dit komt hoofdzakelijk omdat de populariteit van online shoppen en bestellen door het plafond schiet. Het gemak van de klant staat voorop. Dat resulteert erin dat de wereld van verpakken er een stuk rooskleuriger uit komt te zien.

Wat resulteert in de groei van verpakkingsmachines?
‘Door de blijvende groei van online winkelen moeten veel producten worden verpakt en verscheept worden. Deze lading moet volledig beschermd worden voor de vaak genoemde (weers)omstandigheden. Dit hoeft bij het fysiek winkelen natuurlijk veel minder te gebeuren.

Robotisering van verpakken
Tegenwoordig wordt het robotsysyeem elke dag verder ontwikkelt. Binnen deze automatisering van verpakkingsmachines is Eeden een grote voorloper op. Dit automatische systeem is de oplossing voor vragen vanuit de markt. Ook kan het worden afgestemd op de specifieke eisen van de klant. De klant wordt hierbij nauw betrokken in het productieproces. Dit tevens om de kosten zo laag mogelijk te krijgen.
Elk bedrijf is verschillend van elkaar en dat moet per robot worden afgesteld aan de productwensen en productkennis van de klant. Daarbij is altijd een inbelverbinding die hulp kan bieden bij de support of onderhoud.
Ook hebben we een economie ontwikkelt waarbij geld besparen de eerste prioriteit is in het bedrijfsleven. Er hoeven minder menselijke handen te worden gebruikt wanneer verpakkingen automatisch worden ingepakt, ingewikkeld of op pallets worden geplaatst. Een verpakkingsmachine of wikkelmachine is daarom een investering die op zeer korte termijn financieel kan worden afgeschreven.

Duurzaam verpakken moet een pleonasme zijn
Eeden en onze klanten vindten het belangrijk om duurzaam te verpakken en produceren. Het komt geregeld voor dat verpakkingen veel te groot zijn in vergelijking met de inhoud. Ook is er vaak veel te veel folie, of opvulmateriaal gebruikt voor het doel dat het treft. Wij proberen onze verpakkingsmachines en wikkelmachines hierop af te stellen. Dit heeft anders nagatieve gevolgen voor het milieu. Het resulteert namelijk in extra CO2-uitstoot. Het teveel gebruik van materiaal hierin meegenomen. Dit is een haarscherpe eis in de huidige ‘duurzame’ maatschappij. Buiten alle eisen is het bovenal erg belangrijk dat wij hier allemaal een steentje aan bijdragen zonder dat daar een politieagent voor nodig is.