24|7 Service +31 (0)10 435 06 02

Duurzaamheid van verpakken

Duurzaamheid? Een marketingtruc of verantwoord?

Gratis ROI Scan

Wilt u weten of u niet teveel tijd en kosten kwijt bent aan uw huidige logistiek? Start hier de gratis ROI Scan!

Laat dan de gratis test doen waarvan u geheel vrijblijvend het rapport ontvangt nadat wij uw situatie hebben beoordeeld.

12 juni 2017

Duurzaamheid is het hipste woord anno 2017. Het is buiten het extreme belang voor een betere wereld een marketingtruc geworden die haar eigen leven is gaan leiden. Veel bedrijven pretenderen namelijk erg verantwoord duurzaam te zijn maar in werkelijkheid kan het nog behoorlijk tegenvallen. Zo is daarentegen de verpakkingswereld een wereld waarin grote CO2-uitstoot op de loer ligt. Tal van vrachtwagens rijden rond en er is veel materiaal nodig voor de dozen, bescherming en wikkelstof. Aan ons de taak om daar in samenwerking heel bewust mee om te gaan. Voor onszelf, de klant en de buitenwereld.

Zijn duurzame marketingtrucjes altijd erg?
Nu moeten we ons afvragen of we duurzame trucs altijd moeten zien als een probleem. Als zij zich daarnaast daadwerkelijk houden aan de opgelegde milieustandaards en daardoor meer publiek trekken is het prima!
.
Een kritische blik naar logistiek en transport
Zo wordt er ook kritisch gekeken naar de wereld van logistiek en transport. Zo zijn er bijvoorbeeld weer keurmerken die daarmee verdiend kunnen worden. Het grootste voorbeeld is natuurlijk het vrachtverkeer. Er zijn namelijk 8 miljoen vrachtwagens die aan het verkeer deelnemen in Nederland. Een extreme CO2-uitstoot wanneer dit niet zuiver op de graad managed zou worden. Zo zijn er tal van vrachtwagens ontworpen die de CO2-uitstoot beperken tot een minimum.

Wat doen wij?
Wij doen ons best om ons aan voorschriften te houden. Tevens omdat wij in samenspraak met bedrijven afspraken moeten maken hoe de automatisering van verpakkingsmachines afgesteld dient te worden. Zo is het bijvoorbeeld voorgeprogrammeerd hoeveel folie de machine gebruikt om te wikkelen. Buiten financiële redenen heeft dit allemaal te maken met het besparen van folie en afspraken die gemaakt zijn met de desbetreffende klanten. Nu is het bovendien het geval dat de primaire gedachte moet zijn dat we dit met zijn allen belangrijk vinden. Anders is dit maar een druppel op een gloeiende plaat.