24|7 Service +31 (0)10 435 06 02

Verpakkingsmachines en haar voordelen

De voordelen van verpakkingsmachines zijn niet in geld uit te drukken.

Gratis ROI Scan

Wilt u weten of u niet teveel tijd en kosten kwijt bent aan uw huidige logistiek? Start hier de gratis ROI Scan!

Laat dan de gratis test doen waarvan u geheel vrijblijvend het rapport ontvangt nadat wij uw situatie hebben beoordeeld.

24 april 2017

1. Geen transportschade
Een verpakkingsmachine streeft er naar om strak en perfect te sealen. Dit zorgt er dus voor dat het precies rechthoekige of kubusvormen hanteert. Deze verpakkingen zijn in de eerste plaats goed te stapelen, zonder dat het verschuift in een vrachtwagen. Op de tweede plaats zijn de verpakkingen goed beschermt tegen de g-krachten die transport met zich meebrengt. De kans is vaak groot dat er breekbaar materiaal in de verpakkingen zit, want anders was het niet nodig om het te verpakken. Professioneel verpakken heeft buiten de kwalitatieve motoren, tevens een cruciaal economische reden Stabiliseren en fixeren zijn dus de voornaamste redenen vanuit deze techniek.

2. Stapelen in het magazijn
Net als in een vrachtwagen zijn de verpakkingen in een magazijn goed te stapelen en in te richten. Ladingen die boven het last-rek van de heftruck uitsteken zijn instabiel en met name lichtere ladingen verschuiven snel waarbij de kans op vallen groot is. Dit zou, als belangrijkste argument, gevaarlijk zijn voor de medewerkers. Daarnaast zouden financiële gevolgen niet te overzien zijn. Foliewikkelmachines met Wikkelfolie of een omsnoeringsband, vormen samen met pallet en lading één geheel.

3. Transportklaar
Een palletwikkelaar wikkelt uw pallet in met wikkelfolie of wikkelnet met als doel de palletlading te stabiliseren en te fixeren aan de pallet. Dit maakt de pallet makkelijk om in te laden en direct transportklaar. Ook zijn de machines van Eeden erop afgesteld zo min mogelijk folie te gebruiken. Precies genoeg folie, zodat dit precies genoeg beschermd tegen transportschade, vocht en andere gevaarlijke elementen uit de buitenwereld

4. Professioneel wikkelen zorgt voor een professionele uitstraling naar de klant toe.
Het strak en professioneel wikkelen stelt de klant gerust. Het laat zien dat men gerust producten kan toevertrouwen en er geen sporen van vernielingen kunnen plaatsvinden. Met elkaar kun je tevens een ergonomische werksfeer creëren waarin niemand zich zorgen over hoeft te maken

5. Kostenbesparing
Het is al meerde malen aangegeven maar we kunnen het niet vaak genoeg benadrukken. Foliewikkelmachines zijn een investering die er in de meeste gevallen snel wordt uitgehaald. Nooit meer schade aan producten en geen ingehuurde werknemers die alle producten met de hand moeten inpakken en wikkelen. Imagoschade door transportschade zou bovendien nog veel erger zijn dan wat centjes verliezen. Slecht in het nieuws komen bij de grote doelgroep is een ramp te noemen. Iets wat met een kleine investering makkelijk te voorkomen is. Dit alles is uit te rekenen in de ROI-scan op de website.