Foliewikkelmachine, handig zonder handen

Optimale besparing op lange termijn.

Gratis ROI Scan

Wilt u weten of u niet teveel tijd en kosten kwijt bent aan uw huidige logistiek? Start hier de gratis ROI Scan!

Laat dan de gratis test doen waarvan u geheel vrijblijvend het rapport ontvangt nadat wij uw situatie hebben beoordeeld.

27 maart 2017

Tijd is geld en niks is zo tijdrovend als het verpakken van artikelen in allerlei soorten en maten. Doe je dat met de handen, dan blijf je bezig. Wil je het snel en automatisch uitvoeren, laat het dan een foliewikkelmachine doen. Dit is de manier om pakketjes en volgeladen pallets zo voordelig en duurzaam mogelijk te verpakken. Tegenwoordig is het haast gekkenwerk om deze innovatie in de technologische te negeren.

Voordelig op lange termijn
Folie beschermt tegen vocht, vuil en stof. Het zorgt er daarbovenop ook voor dat pallets zo min mogelijk ruimte in beslag nemen en niet gaan kieperen. De pallets vol artikelen zullen ook niet aangetast worden door regen of wind. Nou kan men wel proberen om die folie zelf eromheen te wikkelen of je huurt personeel hiervoor in, maar dat levert vooral veel ellende en kosten op. Veel verstandiger en makkelijker is het om je verzendingen automatisch met folie te laten verpakken. Dat is niet goedkoop in eerste instantie, maar in de toekomst ben je voordeliger uit. Nog niet overtuigd? Laat een gratis ‘Return on Investment’-scan uitvoeren. Hiermee wordt het rendement en de besparing van deze investering berekend.

Experts in huis
Wie blijft steken in het verleden zal onnodige kosten blijven maken. Elke keer weer vormt de verzending van kostbare spullen een groot risico. Pallets wiebelen nu eenmaal en als de boel gaat verschuiven, dan heb je de poppen aan het dansen. De schade kan enorm oplopen, terwijl dit dus allemaal voorkomen zou kunnen worden. Met een foliewikkelmachine is de kans veel kleiner dat dure artikelen beschadigd raken. Voorwaarde is wel dat je de machine niet door amateurs laat instellen. Hiervoor is specifieke kennis nodig. Enkele bedrijven, waaronder wij hebben die expertise in de automatisering daadwerkelijk in huis. Zij bieden professionele ondersteuning en zijn 24/7 bereikbaar. Heb je een storing, dan staan deze experts zo voor de deur om het op te lossen.

Meer verzendingen, minder risico
Hoe groter het bedrijf, hoe hoger de kosten. Dat staat als een paal boven water. Gaat het echt om enorme aantallen verzendingen, dan kom je toch al snel uit op een getal met vijf nullen. Een fiks bedrag, maar het betaalt zich terug. Foliewikkelmachines van bedrijven als Cool Blue of Bol verpakken en omwikkelen automatisch op een ingenieuze wijze. Wie al die pakketjes door mensen laat inpakken, denkt wellicht slim te zijn, maar komt uiteindelijk van een koude kermis thuis. Een machine laten werken is vele malen goedkoper. Let wel, je hebt dan lagere personeelskosten en minder kans op ongelukken op de weg.

Pakketten laten bezorgen is tegenwoordig enorm populair. Raak je hierbij achterop als bedrijf, dan kun je het wel schudden. Je zal voorbij gelopen worden door je concurrenten. Zij zitten vast niet stil. Verdiep je dus in de huidige technologie op het gebied van foliewikkelmachines, investeer dan eenmalig en zit de rit uit tot het eind. Handmatig verpakken betekent vroegtijdig afhaken.